Turtă de ovăz cu caise

Printeaza

O reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:Turtă de ovăz cu caise

  • 250 g caise uscate, taiate in sferturi
  • 400 ml suc de portocale
  • 0.5 portocala, coaja rasa
  • 50 g ghimbir cristalizat, taiat in bucati mari
  • 200 g ovaz pentru porridge
  • 3 linguri zahar brun granulat
  • 25 g seminte de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se pun caisele intr-o cratita, cu sucul de portocale si coaja rasa si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic, fara capac si amestecand din cand in cand, 25-30 de minute, pana cand lichidul scade. Se face o pasta cu ajutorul unui blender sau al unui mixer.

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 180°C. Se tapeteaza cu hartie pentru copt fundul unei forme rotunde de 22 cm in diametru. Se incorporeaza ghimbirul, ovazul, zaharul si semintele de floarea-soarelui in piureul de caise si se amesteca bine, apoi se pune amestecul in tava si se niveleaza.

Se coace 30-35 de minute, pana se intareste si se rumeneste. Se raceste, se taie in felii, apoi se lasa sa se raceasca complet in tava. Se desprinde hartia de pe fund inainte de servire.

Turtă de ovăz cu caise

Turtă de ovăz cu caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.