Turta de post cu struguri, stafide si nuci
PrinteazaTurta de post cu struguri, stafide si nuci
Ingrediente:
- 350 g făină
- 120 g zahăr
- 450 g struguri
- 100 g stafide
- 100 g miez de nucă
- 20 g drojdie
- 120 ml apă călduţă
- 100 ml vin alb
- 20 g margarină
- 1 vârf cuţit sare
Mod de preparare:
Din 120 ml apă, 100 g zahăr, drojdia înmuiată şi sare faci un aluat pe care îl frămânţi bine cu făină şi-l laşi la crescut până ce îşi dublează volumul.
Stafidele le înmoi în vin. Boabele de struguri (de preferinţă negri) le cureţi de sâmburi. Impărţi aluatul în două. Prima parte o întinzi într-o formă rotundă unsă cu margarină. Peste aluat presari jumătate din boabele de struguri, jumătate din stafide şi jumatate din nuci.
Intinzi şi cealaltă parte de aluat şi presari peste ea restul de struguri, stafide şi nuci. Pudrezi cu zahăr şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. Coci la cuptor 40 de minute, la foc domol. Când e gata o laşi la răcit şi apoi o scoţi din formă.
Turta de post cu struguri, stafide si nuci
Pofta buna!