Turta de post cu struguri, stafide si nuci

Printeaza

Turta de post cu struguri, stafide si nuciTurta de post cu struguri, stafide si nuci

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 120 g zahăr
  • 450 g struguri
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nucă
  • 20 g drojdie
  • 120 ml apă călduţă
  • 100 ml vin alb
  • 20 g margarină
  • 1 vârf cuţit sare

 

Mod de preparare:

Din 120 ml apă, 100 g zahăr, drojdia înmuiată şi sare faci un aluat pe care îl frămânţi bine cu făină şi-l laşi la crescut până ce îşi dublează volumul.

Stafidele le înmoi în vin. Boabele de struguri (de preferinţă negri) le cureţi de sâm­buri. Impărţi aluatul în două.  Prima parte o întinzi într-o formă rotundă unsă cu margarină. Peste aluat presari jumă­tate din boabele de struguri, jumătate din stafide şi jumatate din nuci.

Intinzi şi cealaltă parte de aluat şi presari peste ea restul de struguri, stafide şi nuci. Pudrezi cu zahăr şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. Coci la cuptor 40 de minute, la foc domol. Când e gata o laşi la răcit şi apoi o scoţi din formă.

Turta de post cu struguri, stafide si nuci

Turta_de_post_cu_struguri_stafide_si_nuci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.