Turta de praz
PrinteazaTurta de praz
- 250 g faină
- 125 g unt
- 1 gălbenuş de ou pentru aluat
- 1 jumătate linguriţă de sare
- 800 g praz
- 50 g unt
- 2 gălbenuşuri de ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat fraged .
Se face o bilă şi se lasă 1 oră la rece (nu în frigider) .Se taie prazul în bucăţi de 2-3 cm .
Se fierbe în apa sărată 10 minute se călesc 10 minute în unt cu sare, piper se bate un gălbenuş cu smântână, se adaugă peste praz .
Aluatul se separă în 2 părţi partea mai mare se întinde şi se pune într-o formă de tartă.
Se umple cu prazul se acoperă cu a doua foaie de aluat Se lipesc marginile celor 2 foi cu puţină apă .Se înţeapă cu o scobitoare Se pune la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!