Turta dulce cu cacao
PrinteazaTurta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lingura cacao
- 175 g faina
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1 praf de copt
pentru glazura:
- 1 albus
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se cerne faina, se adauga aromele, cacaua si praful de copt. Se adauga ntul taiat bucatele si se freaca pana se obtine o compozitie sfaramicioasa.
Se adauga oul si zaharul si se framanta rapid aluatul. Se da la rece pentru doua ore.
Se întinde aluatul pe un blat presărat cu făinâ şi se taie cu diverge forme. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 15 minute la foc mediu.
Se bate albuşul spumă cu zahărul şi se adaugă zeama de lămâie.
După ce se răcesc, se ornează cu glazura de lămâie, după gustul fiecăruia.
Turta dulce cu cacao
Pofta buna!
De notat
Turta dulce cu cacao e buna de sarbatori