Turta dulce de ciocolata si portocale
PrinteazaTurta dulce de ciocolata si portocale din: faina, unt, zahar, miere, ou, scortisoara, bicarbonat de sodiu, cacao, coaja de portocale, ghimbir, nucsoara, sare.
Ingrediente:
- 2 1/2 cană făină
- 100 g unt
- 1 cană zahăr
- 1/3 cană miere
- 1 ou
- 1 linguriţă şi jumătate scorţişoară
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri cacao
- 3 linguri coajă rasă de portocale
- 2 linguriţe ghimbir ras
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- puţină sare
Mod de preparare:
Intr-un vas amesteci făina, sarea, condimentele, cacaua şi bicarbonatul. In alt vas freci zahărul cu untul, peste care pui oul bătut, coaja rasă de portocală şi mierea.
Peste făină pui amestecul cu unt şi frămânţi puţin un aluat pe care îl vei împărţi în 4. Pui aluatul în frigider pentru 30 de minute.
După ce îl scoţi din frigider, îl laşi încă 5 minute în repaus pentru a putea fi modelat. Intinzi fiecare bucată pe o folie de plastic şi decupezi cu diferite forme, pe care le coci pe o tavă unsă, timp de 10 minute.
După ce se răcesc, ornezi formele cu ciocolată topită în bain-marie. Poţi adăuga după gust: stafide, bucăţele de ciocolată, coajă tasă de lămâie, zahăr vanilat sau nuci.
Turta dulce de ciocolata si portocale
Pofta buna!