Turta dulce cu gem de prune
PrinteazaTurta dulce cu gem de prune din: zahar, unt, faina, oua, sare, apa, scortisoara, nucsoara, ghimbir, bicarbonat, gem, fructe.
- 400 g zahăr
- 100 g unt
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 250 ml apă fierbinte
- 4 linguriţe scorţişoară
- 2 linguriţe nucşoară
- 1 linguriţă praf de qhimbir
- 2 linguriţe bicarbonat
- 1 borcan gem de prune
- 100 g fructe uscate
Mod de preparare:
Topeşti o lingură de zahăr, iar când se caramelizează torni apa clocotită. Adaugi condimentele şi restul de zahăr şi, după ce s-a topit, dai vasul deoparte.
O încorporezi făina, bicarbonatul, sarea, omogenizezi, pui ouăle, apa şi untul şi frămânţi, până ce obţii un aluat elastic.
Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Il laşi la răcorit şi-l tai în jumătate, pe lung.
Ungi cu gem prima felie de prăjitură, aşezi restul de blat, ungi din nou cu gem, iar deasupra presari fructe uscate tocate.
Turta dulce cu gem de prune
Pofta buna!