Turta dulce cu gem de prune

Printeaza

Turta dulce cu gem de prune din: zahar, unt, faina, oua, sare, apa, scortisoara, nucsoara, ghimbir, bicarbonat, gem, fructe.

Ingrediente:Turta_dulce_cu_gem_de_prune

  • 400 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 250 ml apă fierbinte
  • 4 linguriţe scorţişoară
  • 2 linguriţe nucşoară
  • 1 linguriţă praf de qhimbir
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 borcan gem de prune
  • 100 g fructe uscate

 

Mod de preparare:

Topeşti o lingură de zahăr, iar când se caramelizează torni apa clocotită. Adaugi condimentele şi restul de zahăr şi, după ce s-a topit, dai vasul deoparte.

O încorporezi făina, bicarbonatul, sarea, omogenizezi, pui ouăle, apa şi untul şi frămânţi, până ce obţii un aluat elastic.

Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Il laşi la răcorit şi-l tai în jumătate, pe lung.

Ungi cu gem prima felie de prăjitură, aşezi restul de blat, ungi din nou cu gem, iar deasupra presari fructe uscate tocate.

Turta dulce cu gem de prune

Turta_dulce_cu_gem_de_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.