Turta dulce cu miere
PrinteazaTurta dulce cu miere din: faina, zahar, apa, miere, unt, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, ghimbir, anason, albus.
- 700 g făină
- 200 g zahăr
- 125 ml apă
- 4 linguri miere
- 140 g unt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguriţe scorţişoară
- 1 linguriţă praf de ghimbir
- 1/2 linguriţă praf de anason
Pentru glazură:
- 1 albuş
- 200 g zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu mierea şi apa. Pui ingredientele la foc şi amesteci până se topeşte zahărul. Adaugi untul, mirodeniile, iar când toate ingredientele s-au omogenizat, opreşti focul.
Amesteci făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul, torni compoziţia de mai sus şi frămânţi. Aluatul obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider peste noapte.
A doua zi, laşi aluatul să ajungă la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe masa dată cu făină şi-l decupezi cu ajutorul formelor preferate. Le pui pe hârtie de copt într-o tavă şi le dai 5-6 minute la cuptorul preîncălzit.
Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie până obţii o spumă densă. Pui compoziţia într-o pungă pe care o tai la un colţ sau într-un poş şi decorezi turta dulce.
Pofta buna!
Mie-mi place turta dulce