Turta dulce cu miere

Printeaza

Turta dulce cu miere din: faina, zahar, apa, miere, unt, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, ghimbir, anason, albus.

Ingrediente:Turta dulce cu miere

  • 700 g făină
  • 200 g zahăr
  • 125 ml apă
  • 4 linguri miere
  • 140 g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de ghimbir
  • 1/2 linguriţă praf de anason

Pentru glazură:

  • 1 albuş
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu mierea şi apa. Pui ingredientele la foc şi amesteci până se topeşte zahărul. Adaugi untul, mirodeniile, iar când toate ingredientele s-au omogenizat, opreşti focul.

Amesteci făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul, torni compoziţia de mai sus şi frămânţi. Aluatul obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider peste noapte.

A doua zi, laşi aluatul să ajungă la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe masa dată cu făină şi-l decupezi cu ajutorul formelor preferate. Le pui pe hârtie de copt într-o tavă şi le dai 5-6 minute la cuptorul preîncălzit.

Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie până obţii o spumă densă. Pui compoziţia într-o pungă pe care o tai la un colţ sau într-un poş şi decorezi turta dulce.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie-mi place turta dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.