Turta dulce cu scortisoara
PrinteazaTurta dulce cu scortisoara din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara, cuisoare, ulei, faina.
- 500 g zahăr
- 500 ml apă
- 2 plicuri praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă praf cuişoare
- ulei pentru tava de copt
- făină cât cuprinde (pentru un aluat mai vârtos)
Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează. Se adaugă apa şi se lasă până se topeşte tot caramelul, apoi se lasă să se răcească.
Praful de copt se stinge cu puţin oţet şi se adaugă la siropul de zahăr ars. Tot în sirop se adaugă scorţişoara şi cuişoarele pudră, apoi făina şi se amestecă bine totul.
Aluatul se întinde pe masă şi se decupează din el figurine cu ajutorul formelor de prăjituri. Figurinele se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se lasă loc între ele, pentru că îşi măresc volumul în cuptor. După ce se scot din cuptor, se glazurează cu ciocolată neagră de post sau se presară deasupra nucă de cocos.
Turta dulce cu scortisoara
Pofta buna!