Turta dulce cu visine si gem de caise
PrinteazaTurta dulce cu visine si gem de caise din: făină, zahăr pudră, praf de copt, cacao, ou, ulei, gem de caise, miere, vişine.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură cacao
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 lingură gem de caise
- 2 linguri miere
- 200 g vişine
Mod de preparare:
Se curăţă vişinele de codiţe şi sâmburi. Se amestecă făina cu zahăr, cacao şi praf de copt; se adaugă oul, ulei şi lapte şi se amestecă aluatul cu mixerul. Se înglobează gem şi miere şi se amestecă 8 min. cu mixerul; dacă este prea tare compoziţia, se mai adaugă lapte.
Se unge cu ulei o formă şi se pudrează cu făină; se aşază aluatul şi se încrustează vişinele. Se coace 45 min. în cuptorul încins la 160 °C. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească 10 min. Apoi se răstoarnă.
Turta dulce cu visine si gem de caise
Pofta buna!