Turta dulce de Brasov
PrinteazaTurta dulce de Brasov
- 1 linguriţă cuişoare praf
- 250 g zahăr
- 100 g rahat tăiat zaruri de table
- 500 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 pahar măcinătură de miez de nucă
- 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava
Mod de preparare:
Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă (cam trei pahare).
Se adaugă restul de zahăr, se lasă un clocot-două se pun faină, bicarbonat, scorţişoară, cuişoare şi untdelemn, se amestecă bine.
La compoziţie se mai adaugă rahat şi cea mai mare parte din miezul de nucă.
Se unge o tavă cu untdelemn .Se încinge cuptorul .
Se aşază turta în tavă, se presară cu miez de nucă în cuptor stă trei sferturi de oră, la foc mic.
Pofta buna!