Turta dulce cu gem

Printeaza

Turta dulce cu gem din: zahar, unt, faina, oua, sare, apa, scortisoara, nucsoara, ghimbir, bicarbonat, gem, fructe.

Ingrediente:Turta dulce cu gem

  • 400 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 250 ml apă fierbinte
  • 4 linguriţe scorţişoară
  • 2 linguriţe nucşoară
  • 1 linguriţă praf de qhimbir
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 borcan gem de prune
  • 100 g fructe uscate

 

Mod de preparare:

Topeşti o lingură de zahăr, iar când se caramelizează torni apa clocotită.

Adaugi condimentele şi restul de zahăr şi, după ce s-a topit, dai vasul deoparte.

O încorporezi făina, bicarbonatul, sarea, omogenizezi, pui ouăle, apa şi untul şi frămânţi, până ce obţii un aluat elastic.

Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Il laşi la răcorit şi-l tai în jumătate, pe lung.

Ungi cu gem prima felie de prăjitură, aşezi restul de blat, ungi din nou cu gem, iar deasupra presari fructe uscate tocate.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta aromata cu gem

Tarta aromata cu gem din: faina, ou, unt, sare, zahar, gem, nuci, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g unt 4 linguri apă un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: un borcan de gem, după gust o lingură nuci fin măcinate zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: […]

 

Prajitura cu rubarbă

Tarta cu rubarba si gem de caise

Tarta cu rubarba si gem de caise Când a apărut pe piaţa europeană, adusă din China, rubarba a fost apreciată pentru proprietăţile ei medicinale. Abia în secolul XVII, rubarba a început să fie cultivată în Europa şi în scopuri alimentare. Rubarba fiartă este un adevărat deliciu. La fel de gustoasă este şi în combinaţie cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.