Turtă Dulce Tradițională – Rețetă Autentică cu Aromă de Sărbătoare din: faina integrala, miere, unt, zahar brun, ou, scortisoara, ghimbir, cuisoare, bicarbonat de sodiu. Descoperă rețeta noastră unică de turtă dulce, plină de arome și tradiție. Urmând pașii simpli și folosind ingrediente naturale, vei obține cea mai aromată turtă dulce, perfectă pentru sărbători!” Ingrediente: […]
Turta dulce cu miere si bezea
PrinteazaTurta dulce cu miere si bezea din: făină, unt, ouă, zahăr pudră, miere, apă minerală, oua, mirodenii pentru turta dulce, zahăr fin, amidon, suc de lămâie, cafea instant.
- 400 g făină
- 75 g unt
- 2 ouă
- 140 g zahăr pudră
- 2 linguri miere
- 1 lingură apă minerală
- 1 ou
- 1 lingură amestec de mirodenii pentru turta dulce
Pentru bezea:
- 2 albuşuri
- 140 g zahăr fin
- 1 lingură amidon
- 2 linguriţe suc de lămâie
- cafea instant
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele solide. Se topeşte untul cu miere, se înglobează oul şi se adaugă amestecul de ingrediente solide.
Se frământă un aluat şi se dă la frigider peste noapte.
Se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm; se decupează forme decorative şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc 6-8 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Imediat ce se scot din cuptor, se ung cu ou bătut şi se lasa să se răcească.
Albuşurile se bat pe baie de apă cu zahăr şi suc de lămâie. Se înglobează amidonul; se aşază în cornetul de ornat şi se fac bezele pe fiecare turtiţă.
Se coc la cuptor, mai întâi 4 min, la 140 °C, apoi 30 min. la 100 °C.
Se lasă să se răcească şi se presară deasupra cafea solubilă.
Turta dulce cu miere si bezea
Pofta buna!
Turtă dulce cu urdă din: urda proaspata, zahar brun, oua, ulei vegetal, faina integrala. Urdă adaugă un gust delicios și o textură ușoară prăjiturii. Poți să te bucuri de aceste turtițe dulci alături de o ceașcă de ceai cald sau de un pahar de lapte. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 100 g zahăr brun 2 […]
Pofta buna!