Turtă dulce poloneză

Printeaza

Turtă dulce poloneză

Ingrediente:Turtă dulce poloneză

  • 900 g făină
  • 100 g zahăr
  • 750 g miere
  • 5 ouă
  • 250 g nuci (miez)
  • 150 g smochine
  • nucşoară rasă
  • 5 cuişoare
  • 2 g scorţişoară
  • 1 g bicarbonat
  • 300 g ulei

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte mierea. Se bat pe baie de apă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă mierea, uleiul, bicarbonatul, mirode­niile şi făina.

Se amestecă bine. Se adaugă nucile şi smochi­nele tăiate în felioare.

Se îmbracă cu hîrtie două tăvi, care se umplu cu com­poziţia de mai sus. Se coace la foc foarte moale circa 1, 1/2 oră.

Turta dulce se poate păstra timp de cîteva luni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.