Turta dulce cu scortisoara si ghimbir

Printeaza

Turta dulce cu scortisoara si ghimbir din: faina de secara, faina integrala, miere, oua, scortisoara, ghimbir, anason.

Ingrediente:

  • 100 g făină de secară
  • 150 g făină integrală
  • 250 g miere de salcâm
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de ghimbir
  • 1 linguriţă anason stelat

 

Mod de preparare Turta dulce cu scortisoara si ghimbir:

Se amestecă faina, proaspăt cernută, cu mierea şi se lasă zece-douăsprezece ore să se odihnească.

Se adaugă, aimestecându-se tot timpul, pe rând, gălbenuşurile, condimentele şi, la urmă, albuşurile bătute spumă.

Se toarnă în forma pemtru cuptor, unsă cu puţin unt, într-un strat nedepăşind două degeite grosime. Se coace la foc mediu.

Când este aproape gata, se unige deasupra cu puţină miere (sau albuş de ou). Se taie în forma dorită, după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.