Turta dulce cu scortisoara si ghimbir
PrinteazaTurta dulce cu scortisoara si ghimbir din: faina de secara, faina integrala, miere, oua, scortisoara, ghimbir, anason.
Ingrediente:
- 100 g făină de secară
- 150 g făină integrală
- 250 g miere de salcâm
- 2 ouă
- 1 linguriţă praf de scorţişoară
- 1 linguriţă praf de ghimbir
- 1 linguriţă anason stelat
Mod de preparare Turta dulce cu scortisoara si ghimbir:
Se amestecă faina, proaspăt cernută, cu mierea şi se lasă zece-douăsprezece ore să se odihnească.
Se adaugă, aimestecându-se tot timpul, pe rând, gălbenuşurile, condimentele şi, la urmă, albuşurile bătute spumă.
Se toarnă în forma pemtru cuptor, unsă cu puţin unt, într-un strat nedepăşind două degeite grosime. Se coace la foc mediu.
Când este aproape gata, se unige deasupra cu puţină miere (sau albuş de ou). Se taie în forma dorită, după ce s-a răcit.
Pofta buna!