Turta dulce cu sos de frisca si menta

Printeaza

Turta dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt, scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta.

Ingrediente:Turta_dulce_cu_sos_de_frisca_si_menta

  • 250 g miere
  • 80 g zahar tos
  • 30 g unt
  • 5 g scortisoara
  • jumatate de lingurita cu ghimbir
  • doua g pudra de cuisoare
  • doua g pudra de nucsoara
  • 500 g faina
  • praf de copt
  • doua oua
  • 100 g zahar pudra
  • pepene rosu
  • sos de frisca si menta

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la topit mierea cu zahărul tos şi untul. Se adaugă pudra de scorţişoară, pudra de nucşoară şi cea de cuişoare. Se presară ghimbirul, se amestecă şi când s-a topit zahărul tos se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Când încă este cald amestecul se adaugă un ou şi un gălbenuş, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, se amestecă bine cu un tel şi se toarnă peste făina cernută. Se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, se acoperă cu folie şi se introduce la lece cinci ore. Se presară un tocător cu făină, se scoate aluatul şi se întinde într-o foaie potrivit de groasă.

Se decupează cercuri cu o cană, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ntroduce în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-20 de minute, se scot şi se lasă să se răcească. Mbuşul rămas se mixează cu îahărul pudră până rezultă o com¬poziţie fluidă, se toarnă peste turta dulce şi se lasă să se întărească.

Se serveste simpla, cu pepene rosu sau cu sos de frisca si menta.

Turta dulce cu sos de frisca si menta

Turta_dulce_cu_sos_de_frisca_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.