Turtă dulce tradiţională
PrinteazaTurta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir.
Ingrediente:
- 185 g faina
- 2 lingurite mirodenii amestecate
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 g sos de mere verzi
- 4 linguri melasa sau glucoza
- 1 ou mare batut usor
- 55 g unt
- 115 g zahar brun inchis
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
Pentru topping:
- 35 g ghimbir confiat si tocat fin
- 85 g zahar pentru glasat cernut
- 2 linguri apa
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180ºC (pozitia 4). Se unge o tava patrata de 20 cm cu ulei.
Amesteca faina cu mirodeniile si bicarbonatul intr-un castron potrivit. Se amesteca sosul de mere, melasa si oul intr-un alt castron.
Se pune untul impreuna cu zaharul brun intr-un castron de plastic si se amesteca cu un mixer la viteza maxima, 3-4 minute sau pana cand se omogenizeaza.
Adauga amestecul de faina, amestecand cu o lingura de lemn doar pana cand se incorporeaza. Se adauga ghimbirul ras.
Toarna amestecul in tava. Se coace 45 de minute sau pana cand o scobitoare cu care se inteapa prajitura ramane curata.
Raceste in tava asezata pe un suport de sarma 10 minute, apoi se scoate si se pune cu fata in sus pe suport. Se lasa sa se raceasca de tot.
Se presara cristalele de ghimbir peste turta dulce. Se amesteca zaharul pentru glasat cu o cantitate suficienta de apa cat sa se obtina o glazura pentru a unge turta dulce.
Cu ajutorul unei furculite se traseaza un grilaj din glazura, lasand pe alocuri glazura sa se scurga peste marginea turtei.
Turtă dulce tradiţională
Pofta buna!