Turta dulce cu zahar ars si nuci

Printeaza

Turta dulce cu zahar ars si nuci din: zahăr, apa, oua, bicarbonat, faina, nuci, condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat), unt sau margarina.

 

Ingrediente:

  • 500 g zahăr
  • 1 pahar apă
  • 4 ouă
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 500 g făină
  • nuci
  • condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat)
  • 1 lingură unt sau margarină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Caramelizezi 250 g zahăr şi îl stingi cu un pahar de apă fierbinte.

Freci gălbenuşurile cu bicarbonatul şi cu 250 g zahăr, până când obţii o cremă de un galben des­chis, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Adaugi zahărul ars, făina, albuşurile bătute spumă, un pumn de nucrtocate şi amestecul de condimente măcinate pentru turtă dulce. Compoziţia obţinu­tă va avea consistenţa unei smântâni groase.

Torni compoziţia într-o tavă lungă şi îngustă, în prealabil tapetată cu hâr­tie de copt unsă cu mar­garină.

Coci turta dulce la foc mediu, apoi o tai bucăţi şi, rece, o poţi glazura.

 

Turta dulce cu zahar ars si nuci

Turta_ducle_cu_zahar_ars_si_nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.