Turta dulce cu zahar ars si nuci
PrinteazaTurta dulce cu zahar ars si nuci din: zahăr, apa, oua, bicarbonat, faina, nuci, condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat), unt sau margarina.
Ingrediente:
- 500 g zahăr
- 1 pahar apă
- 4 ouă
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 500 g făină
- nuci
- condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat)
- 1 lingură unt sau margarină pentru tavă
Mod de preparare:
Caramelizezi 250 g zahăr şi îl stingi cu un pahar de apă fierbinte.
Freci gălbenuşurile cu bicarbonatul şi cu 250 g zahăr, până când obţii o cremă de un galben deschis, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi zahărul ars, făina, albuşurile bătute spumă, un pumn de nucrtocate şi amestecul de condimente măcinate pentru turtă dulce. Compoziţia obţinută va avea consistenţa unei smântâni groase.
Torni compoziţia într-o tavă lungă şi îngustă, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă cu margarină.
Coci turta dulce la foc mediu, apoi o tai bucăţi şi, rece, o poţi glazura.
Turta dulce cu zahar ars si nuci
Pofta buna!