Turta cu marmelada de fructe
PrinteazaTurta cu marmelada de fructe din: faina, margarina, vin, sare, marmelada.
- 250 g făină
- 125 g margarină
- 4-5 linguri cu vin alb
- sare
- marmeladă de fructe
Mod de preparare:
Cerneţi faina, turnaţi într-un gol făcut cu mâna margarina înmuiată puţin, adăugaţi un praf de sare şi vin alb.
Frământaţi un aluat nisipos pe care-l lăsaţi la rece 60 minute, apoi îl întindeţi pe planşeta înfainată. Daţi forma tăvii în care veţi coaci turta, tăind marginile.
Ungeţi tava cu margarină, aşezaţi aluatul, întindeţi marmelada sau gemul de fructe. Faceţi suluri subţiri din aluatul rămas, acoperiţi în pătrate mici turta, daţi la cuptor pentru 45 minute.
Serviti rece.
Pofta buna!