Turta orientala cu miere

Printeaza

Turta orientala cu miere din: miere, sirop de mere, oua, scortisoara, migdale, nuca, faina, fistic, praf de copt, cafea, esenta de migdale, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 200 ml miere de salcâm
  • 200 ml sirop de mere
  • 3 ouă
  • 1 lingură scorţişoară
  • 100 g migdale tocate
  • 1 lingură nucă măcinată fin
  • 400 g făină
  • 1 lingură fistic
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml cafea tare
  • 1 fiolă esenţă de migdale
  • 3 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare Turta orientala cu miere:

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mixează într-un bol mierea şi siropul de mere împreună cu ouăle, cafeaua, nucile, migdalele şi fisticul.

Se înglobează făina amestecată cu praful de copt şi scorţişoara.

Se încorporează esenţa de migdale şi zahărul vanilat.

Se unge cu unt o tavă rotundă (26 cm diametru) şi se tapetează cu hârtie de copt.

Se aşază înăuntru compoziţia, se nivelează şi se coace timp de cca 1 oră, la cuptorul preîncălzit.

Se lasă să se răcească prăjitura şi se serveşte la un pahar cu lapte, cappuccino, ceai sau cafea, decorată după fantezie cu cireşe confiate şi fulgi de migdale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.