Turtă sărată cu sardele şi roşii

Printeaza

O reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Turtă sărată cu sardele şi roşii

  • 400 g aluat pentru pâine
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru asezonare:

  • 500 g roşii bine coapte
  • 1 ceapă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 300 g sardele sărate
  • 100 g caşcaval
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa tocată într-o cratiţă cu ulei încins, adaugă roşiile; condi­mentează cu sare şi piper, după gust, apoi fierbe totul la foc mic, timp de 20-25 de minute. Spală sardelele, îndepărtează-le capete­le şi pune jumătate din ele în sosul de roşii, lăsând să se întrepătrundă aromele circa 10 minute.

Intinde aluatul şi pune-1 într-o tavă cu diametrul de 25 cm, unsă cu ulei, toarnă jumătate din cantitatea de sos cu sardele şi caşcavalul tăiat cuburi foarte mici. Coace timp de 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Scoate turta din cuptor, toarnă re­stul de sos, aranjează deasupra sardelele rămase, stropeşte cu puţin ulei şi introdu din nou tava în cuptor pentru încă 10 minute. Scoate turta din formă, taie-o şi serveşte-o imediat.

Turtă sărată cu sardele şi roşii

Turtă sărată cu sardele şi roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.