Turtă sărată cu sardele şi roşii
PrinteazaO reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper.
- 400 g aluat pentru pâine
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru asezonare:
- 500 g roşii bine coapte
- 1 ceapă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 300 g sardele sărate
- 100 g caşcaval
- sare şi piper
Mod de preparare:
Căleşte ceapa tocată într-o cratiţă cu ulei încins, adaugă roşiile; condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi fierbe totul la foc mic, timp de 20-25 de minute. Spală sardelele, îndepărtează-le capetele şi pune jumătate din ele în sosul de roşii, lăsând să se întrepătrundă aromele circa 10 minute.
Intinde aluatul şi pune-1 într-o tavă cu diametrul de 25 cm, unsă cu ulei, toarnă jumătate din cantitatea de sos cu sardele şi caşcavalul tăiat cuburi foarte mici. Coace timp de 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Scoate turta din cuptor, toarnă restul de sos, aranjează deasupra sardelele rămase, stropeşte cu puţin ulei şi introdu din nou tava în cuptor pentru încă 10 minute. Scoate turta din formă, taie-o şi serveşte-o imediat.
Turtă sărată cu sardele şi roşii
Poftă bună!