Turte cu ceapa verde

Printeaza

Turte cu ceapa verde din: faina, cozi de ceapa, ulei, sare.

Ingrediente:Turte_cu_ceapa_verde

  • 100 g făină integrală
  • 3-4 cozi de ceapă verde
  • 100 g făină de pâine
  • ulei
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Făinile se cern într-un vas, se adaugă sarea şi 2 linguri de ulei şi se frământă un aluat elastic, adăugând, treptat, apă fierbinte.

Se acoperă şi se lasă la odihnit 1 oră. Se scoate pe planşeta presâsată cu făină şi se împarte în opt.

Se întinde fiecare într-o foaie rotundă, subţire de 1-2 mm se unge cu ulei şi se presară cu cozile de ceapă mărunţite, apoi se rulează asemenea clătitei.

Se înfăşoară în formă de melc, capătul se prinde sub aluat. Se presară cu puţină făină şi se întind turte de circa 5 mm grosime.

Se acoperă din nou şi se lasă 20 de minute la odihnit. Se coace în puţin ulei în tigaie fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.