Remedii naturiste cu conopida. Conopida este o legumă versatilă și poate fi folosită în diverse remedii naturiste datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Iată câteva idei suplimentare pentru utilizarea conopidei ca remediu naturist: Conopidă înăbușită cu curcumină: Curcumina din turmeric și antioxidanții din conopidă pot avea efecte antiinflamatorii. Poți înăbuși conopida cu […]
Turte la ceaun
PrinteazaTurte la ceaun din: faina, drojdie, apa, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 kg făină integrală
- 25 g drojdie
- 1 cană cu apă călduţă
- 2 linguri ulei (sau untură)
- 1 linguriţă sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Turte la ceaun: Cerni făina într-un lighean şi faci o gropiţă la mijloc. Acolo amesteci drojdia cu puţină apă călduţă şi un praf de făină şi faci o pastă (maia sau plămădeală) pe care o laşi să crească.
Adaugi apoi sarea, uleiul (sau untura) şi restul de apă şi începi frământatul. Laşi aluatul la crescut. Dupa ce a crescut, împărţi aluatul în bile mici, din care modelezi forme cât mai rotunde, de dimensiunea ceaunului în care le coci.
Turtele, rotunde se pot face mai subţiri, mai crocante sau mai groase. Le laşi încă puţin la crescut şi le coci pe fundul
ceaunului, în ulei încins. Ceaunul trebuie să aibă fundul plat, nu oval.
Turte la ceaun
Pofta buna!
Ciorbă de Perișoare: Aromă Autentică cu o Notă Modernă
Ciorbă de Perișoare: Aromă Autentică cu o Notă Modernă din: carne tocata de vita, orez brun, oua de rata, dovlecel, radacina de telina, ceapa, suc de legume, marar, sare de mare, piper, apa. Descoperă o reinterpretare modernă a ciorbei de perișoare, o rețetă tradițională românească îmbogățită cu ingrediente noi pentru un profil nutrițional superior. Ingrediente: […]