Turte cu ciuperci
PrinteazaTurte cu ciuperci din: ciuperci, bere, faina, ou, praf de copt, frunze de dafin, ardei, chimen, ulei, sare si arpagic.
- 100 g ciuperci (proaspete sau uscate, inmuiate anterior in apa)
- 100 ml bere
- 2-3 linguri faina
- 1 ou
- 1 varf de praf de copt
- 3 frunze de dafin
- 8 ardei intregi
- 1/2 lingurita chimen
- ulei
- sare
- arpagic sau patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ciupercile şi se fierb până când se înmoaie, cu ardeii, chimenul şi frunzele de dafin. Se scot ardeii şi frunzele de dafin, se scurg ciupercile de apă şi se lasă să se usuce.
Se bate oul cu berea, o lingură de ulei, făina şi praful de copt. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă un aluat de clătite.
Se adaugă ciupercile şi se omogenizează. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc turtele. Se presară verdeţuri tocate şi se servesc cu salată verde sau salată de roşii.
Turte cu ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu arpagic
Turtele astea sunt un fel de placinte, ai
PAI, NU E BINE! CIUPERCI DA! INSA BEREA SI OUL, NU-S LA LOC POTRIVIT!