Turte de cartofi cu ou si bacon
PrinteazaTurte de cartofi cu ou si bacon
- 500 g cartofi
- 1 fir praz taiat marunt
- 6 linguri ulei
- 30 g masline taiate marunt
- 2 linguri patrunjel tocat
- 5 oua
- 100 g pasmet
- 8 felii bacon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic, cu o lingura de ulei, timp de 5 minute. Se strecoara cartofii si se face piure. Se adauga prazul, maslinele, jumatate din patrunjel, sare si piper.
Se modeleaza 4 turte, se lasa la frigider 30 minute. Se bate 1 ou. Se dau turtele prin ou, apoi prin pesmet. Se incinge restul de ulei, se prajesc turtele timp de 4-5 minute.
Intre timp se frige baconul pana devine crocant. Se fac ochiuri celelalte oua. Se acopera fiecare turta cu un ou si se serveste cu 2 felii de bacon. Se oeneaza cu patrunjelul ramas.
Pofta buna!