Turte de peste
PrinteazaTurte de peste din: conserve de sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, lamaie, ulei, parunjel, sare, pipe
- 3 conserve de sardele în sos tomat
- 7 cartofi
- 4 fire de ceapă verde
- zeamă de lămâie
- ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în. apă cu sare. După ce au fiert, se scurg, se pasează şi se amestecă cu sardelele scurse, cu 2 linguri de sos din conservă, ceapa verde tocată foarte mărunt.
Se potriveşte de sare şi piper. Se amestecă foarte bine, se răstoarnă-pe o suprafaţă presărată cu făină. Se formează o turtă cu o grosime de 2-3 cm, care se taie triunghiuri. Turtele de peşte se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se scurg de ulei, se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se servesc cu fasole verde fiartă.
Pofta buna!