Turte din cartofi
PrinteazaTurte din cartofi din: cartofi, faina, drojdie, ulei, zahar, margarina, magiun, nuci.
- 800 g cartofi fierţi
- 300 g făină
- 7 g drojdie
- 50 ml ulei
- 1-2 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- margarină, după gust
- 200 g magiun de prune
- nuci
Mod de preparare:
Pisezi bine cartofii şi îi amesteci treptat cu făina, zahărul, drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi praful de sare. Adaugi, puţin câte puţin, uleiul. Frămânţi aluatul şi îl dai deoparte, 1 oră.
Il întinzi cu sucitorul într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire, decupezi cercuri de mărime potrivită, pe care le coci, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată. Le ungi cu margarină, cu magiun de prune şi presari nucile mărunţite.
Pofta buna!