Desert Iceberg – Răcoritor, Delicat și Perfect. Acest desert spectaculos îmbină texturi și arome într-un mod armonios, având o bază de cremă delicată, fructe proaspete și o crustă crocantă de bezea. Desertul este ideal pentru evenimente speciale sau ocazii festive, dar poate fi și o surpriză plăcută pentru o cină rafinată în familie. Fie că […]
Turte din susan
PrinteazaTurte din susan din: susan, seminte de floarea-soarelui, alune de padure, alune de pamant, stafide, fulgi de ovaz.
Ingrediente:
- 7 lg. susan
- 3 lg. seminte de floarea-soarelui
- 2 lg. alune de padure
- 2 lg. alune de pamant
- 5 lg. stafide
- 3 lg. fulgi de ovaz
Mod de preparare:
In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in ingredientele uscate, amestecate bine.
Se framanta cu mainile pana se obtine un aluat cleios/sfaramicios care se strange in maini si se modeleaza dupa preferinte.
Eu am impartit compozitia in 2 si din fiecare am format cate un sul din care am taiat felii. Feliile le-am lasat peste noapte la uscat.. pe o sita.
Nu este obligatoriu sa le lasati la uscat.. dar eu le-am vrut putin mai tari.
Pofta buna!
Porumbel cu sos de lamaie si capere
Porumbel cu sos de lamaie si capere – un preparat care îmbină eleganța cărnii fine de porumbel cu prospețimea acidă a lămâii și gustul distinctiv al caperelor. Această rețetă, ideală pentru ocazii speciale, este perfectă pentru cei care doresc să aducă pe masă o combinație rafinată de arome, oferind o experiență culinară deosebită. Timp de […]