Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

Printeaza

O reteta de turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu menta din: dovlecei, sare, piper, ou, pasca, nucsoara, coaja si suc de lamaie, menta si iaurt.

Ingrediente:Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

  • 750 g dovlecei
  • sare si piper negru
  • 1 ou batut
  • 60 g pasca evreiasca
  • un varf cutit nucsoara, proaspat macinata

pentru sos:

  • coaja rasa fin si sucul de la 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri menta proaspata tocata
  • 150 g iaurt degresat

ornare:

  • crengute de menta verde

 

Mod de preparare:

Se rad dovleceii într-o strecurătoare, se presară sare, se amestecă bine şi se lasă să se scurgă 30 de minute. Se pune strecurătoarea sub jet de apă şi se storc dovleceii raşi cu mâna, apoi se pun pe un şervet curat şi se stoarce din nou.

Se pun dovleceii într-un castron şi se adaugă oul, pesmetul, nucşoară şi piper după gust. Se amestecă foarte bine, apoi se lasă să se odihnească 20 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Intre timp, pentru prepararea sosului, se amestecă într-un castron sucul şi coaja de lămâie cu menta şi iaurtul, apoi se acoperă şi se pune sosul la rece până când se serveşte. Se încălzeşte o tigaie pentru grătar sau o tigaie care nu lipeşte la foc po­trivit.

Se formează găluşti mici cu o linguriţă şi se pun în vasul de pe foc, aplatizându-le astfel încât să se for­meze turtiţe groase. Se frig turtitele 4-5 minute pe fiecare parte până când s-au întărit şi s-au rumenit. (Se pot pregăti în două tranşe.) Se ornează cu mentă şi se servesc fierbinţi, împreună cu sosul rece.

Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.