Turte dulci cu dovleac

Printeaza

Turte dulci cu dovleac

Turte dulci cu dovleac

Ingrediente:

  • 300 g zahăr tos
  • 130 g unt
  • două ouă
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o linguriţă de bicarbonat
  • 300 g făină
  • 300 g dovleac pentru plăcintă
  • o lămâie
  • 250 g zahăr pudră
  • 100 g nucă
  • un vârf de cuţit cu sare
  • scorţişoară
  • nucşoară

Preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se taie în cuburi şi se coace în cuptor. Untul se mixează împreună cu zahărul tos şi sarea până când devin ca o cremă.

Se adaugă ouăle, zahărul vanilat şi dovleacul pasat. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonat şi nuca tăiată mărunt.

Se frământă totul până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină şi se frământă până când ajunge la consistenţa potrivită.

Se împarte aluatul în bucăţi şi se formează rulouri potrivit de groase. Se taie bucăţi egale ca mărime, se presează puţin, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor.

Se coc 20-25 de minute la foc potrivit şi se lasă să se răcească. Zahărul pudră se amestecă bine cu sucul de lămâie şi se trec turtiţele prin acest amestec.

Se aşază pe hârtie de copt şi se lasă să se întărească glazura.

Turte dulci cu dovleac

Turte dulci cu dovleac.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata turta dulce. O sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.