Turte dulci cu dovleac
PrinteazaTurte dulci cu dovleac
Ingrediente:
- 300 g zahăr tos
- 130 g unt
- două ouă
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o linguriţă de bicarbonat
- 300 g făină
- 300 g dovleac pentru plăcintă
- o lămâie
- 250 g zahăr pudră
- 100 g nucă
- un vârf de cuţit cu sare
- scorţişoară
- nucşoară
Preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie în cuburi şi se coace în cuptor. Untul se mixează împreună cu zahărul tos şi sarea până când devin ca o cremă.
Se adaugă ouăle, zahărul vanilat şi dovleacul pasat. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonat şi nuca tăiată mărunt.
Se frământă totul până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină şi se frământă până când ajunge la consistenţa potrivită.
Se împarte aluatul în bucăţi şi se formează rulouri potrivit de groase. Se taie bucăţi egale ca mărime, se presează puţin, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit şi se lasă să se răcească. Zahărul pudră se amestecă bine cu sucul de lămâie şi se trec turtiţele prin acest amestec.
Se aşază pe hârtie de copt şi se lasă să se întărească glazura.
Turte dulci cu dovleac
Pofta buna!
N-am facut niciodata turta dulce. O sa incerc.