Turte cu faina de orz si mei
PrinteazaTurte cu faina de orz si mei din: făină de orz, făină de mei, drojdie de bere, făină de pisci sciutti (peşti uscaţi), oua, flori şi muguri de caper, piper-roşu, ulei de măsline, muscat sec de Pantelleria.
- 50 g făină de orz
- 50 g făină de mei
- 5 g drojdie de bere
- 30 g făină de pisci sciutti (peşti uscaţi)
- 1 ou proaspăt
- 25 g flori şi muguri de caper
- 1 praf de piper-roşu
- câteva picături de ulei de măsline
- 1 lingură de “tanit” (muscat sec de Pantelleria)
Mod de preparare:
Formaţi o grămadă din făina de orz, făina de mei, drojdie şi pisci sciutti. Spargeţi oul în mijloc. Adăugaţi florile şi mugurii de caper, piperul, uleiul de măsline şi lingura de vin.
Amestecaţi cu vârful degetelor până când obţineţi un bulgăre de aluat cu o consistenţă elastică şi destul de tare.
Cu vârful unui cuţit, se incizează la suprafaţă simbolul lui Tanit (un triunghi isoscel având deasupra unuia dintre colţuri un cerc sub care este trasă o linie orizontală). Se acoperă aluatul cu o cârpă umedă şi se lasă o noapte la frigider, pe placa de pantelerită.
A doua zi dimineaţă, se decupează în bucăţi groase de 1/2 centimetru şi se lasă la dospit într-un loc călduţ şi uscat, timp de 20 de minute.
Se înţeapă,apoi aceste bucăţi cu-o furculiţă. Se pun la prăjit în ulei bine încins şi se întorc de câteva ori, ca să se rumenească pe toate părţile. Se servesc călduţe, cu un pahar de vin muscat.
Pofta buna!