Turte cu măsline şi ceapă
PrinteazaTurte cu măsline şi ceapă din: faina, gris, apa, ulei de masline, sare, zahar tos, drojdie, ceapa rosie, masline, busuioc verde, oregano verde, crema de branza, rosii, ardei iute.
- 500 g faina
- 100 g gris
- 350 ml apa
- 3 linguri cu ulei de masline
- o lingurita cu sare
- o lingurita cu zahar tos
- 25 g drojdie
- o ceapa rosie
- 100 g masline feliate
- busuioc verde
- oregano verde
- crema de branza
- rosii
- ardie iute
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţină apă caldă şi zahărul tos şi se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător.
Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina amestecată cu griş.
Se adaugă restul de apă caldă în care s-a dizolvat sarea, uleiul de măsline, o lingură cu busuioc şi o lingură cu oregano tocate.
Se presară măslinele, ceapa roşie curăţată de foi şi tocată mărunt.
Se frământă totul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se împarte aluatul în bucăţi şi se modelează sub formă de turte. Se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se lasă să mai crească zece minute şi se coc în cuptorul încins 15-25 de minute.
Se scot, se scutură de făină cu un şervet şi se servesc imediat.
Turte cu măsline şi ceapă
Pofta buna!