Turte cu nuca, lamaie si scortisoara
PrinteazaTurte cu nuca, lamaie si scortisoara din: făină (de preferat făină de cozonaci), sare, apa calda, zahar, lamaie, coajă de lămâie, nucă, zahăr tos (sau miere), scorţişoară.
- 500 g făină (de preferat făină de cozonaci)
- un praf de sare
- apă călduţă
Ingrediente pentru sirop:
- 300 g zahăr
- 1 cană cu apă
- lămâie
Ingrediente pentru dressing:
- coajă de lămâie
- nucă măcinată
- zahăr tos (sau miere)
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru foi, din ingredientele date, faci un aluat nu prea legat, dar omogen. Il acoperi cu un prosop şi îl laşi câteva minute în repaus.
Trebuie să iasă un aluat legat, elastic, uşor de întins. împărţi aluatul în 4-5 bile, din care întinzi foi cât mai subţiri.
Foile obţinute le coci pe o tablă bine încinsă sau în tavă de cuptor, la aragaz. Pe măsură ce se coc, le strângi într-un vas încăpător.
Faci siropul din ingredientele date şi, cât e fierbinte, înmoi în el turtele făcute din timp.
Pe măsură ce sunt însiropate, le aşezi pe un platou, presărând peste ele amestec de nucă, coajă de lămâie, zahăr tos, scorţişoară (facultativ).
La final, presari nucă amestecată cu zahăr şi le dai la rece.
Pofta buna!