Turte cu nuca, lamaie si scortisoara

Printeaza

Turte cu nuca, lamaie si scortisoara din: făină (de preferat făină de cozo­naci), sare, apa calda, zahar, lamaie, coajă de lămâie, nucă, zahăr tos (sau miere), scorţişoară.

Ingrediente pentru aluat:Turte cu nuca, lamaie si scortisoara

  • 500 g făină (de preferat făină de cozo­naci)
  • un praf de sare
  • apă călduţă

Ingrediente pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 1 cană cu apă
  • lămâie

Ingrediente pentru dressing:

  • coajă de lămâie
  • nucă măcinată
  • zahăr tos (sau miere)
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Pentru foi, din ingredientele date, faci un aluat nu prea legat, dar omogen. Il acoperi cu un prosop şi îl laşi câte­va minute în repaus.

Trebuie să iasă un aluat legat, elastic, uşor de întins. împărţi aluatul în 4-5 bile, din care întinzi foi cât mai subţiri.

Foile obţinute le coci pe o tablă bine încinsă sau în tavă de cuptor, la aragaz. Pe măsură ce se coc, le strângi într-un vas încăpător.

Faci siropul din ingredientele date şi, cât e fierbinte, în­moi în el turtele făcute din timp.

Pe măsură ce sunt însiropate, le aşezi pe un platou, presărând peste ele amestec de nucă, coajă de lămâie, zahăr tos, scorţişoară (facultativ).

La final, presari nucă ames­tecată cu zahăr şi le dai la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.