Turte de vara
PrinteazaO reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar.
foaia I:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 ou
- sare
foaia II:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
umplutura:
- 800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura, mure, coacaze, visine etc
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru prima foaie până obţineţi un aluat omogen pe care întindeţi-l într-o foaie de mărimea tăvii de aragaz. Coaceţi foaia doar pe jumătate,, în tavă unsă şi tapetată. Scoateţi tava din cuptor şi puneţi peste foaie fructele curăţate de sâmburi, codiţe, frunze.
Presăraţi deasupra lor zahărul. Puneţi tava din nou la cuptor, până când se topeşte zahărul şi fructele încep să se înmoaie puţin, între timp, preparaţi foaia a doua: frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi făina, treptat, şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Amestecaţi compoziţia prin răsturnare şi turnati-o peste fructe, repartizând-o egal. Coaceti prăjitura la foc potrivit şi tăiaţi-o caldă. Puteţi s-o presăraţi cu zahăr praf înainte de tăiere.
Turte de vara
Pofta buna!
hai ca mi-ai dat o idee