Turte
PrinteazaTurte din: faina, drojdie, ulei, sare, apa calduta.
- un kg de făină
- 30 g drojdie
- o lingură de ulei
- o linguriţă de sare
- 500 ml apă călduţă
Mod de preparare:
Făina, drojdia şi lingura de ulei se amestecă, adăugându-se din când în când puţină apă călduţă. Se frământă bine aluatul, după care se lasă să crească aproximativ o oră, până când devine pufos.
Se formează turtite. Cu un sucitor se întinde câte o foaie din aluat şi i se dă o formă rotundă, cu diametrul cam cât palma întinsă. Se prăjesc în ulei, întorcân-du-se pe o parte şi pe alta până se prăjesc suficient.
Este bine să nu daţi focul prea iute, pentru a nu se arde la suprafaţă şi a rămâne crude în interior. Aceste turte pot înlocui pâinea, fiind foarte gustoase şi sănătoase.
Pofta buna!
Sincer iti spun, nu-mi plac