Turtele (cocutele) bunicii
PrinteazaTurtele bunicii din: faina, untura, apa, drojdie proaspata, sare, zahar, faina.
- 4 căni făină
- 3 linguri untură, după anotimp (sau 5 linguri ulei)
- o cană de apă
- un pacheţel de drojdie proaspătă
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de zahăr
- făină
Mod de preparare:
Pune toate cele, de cu seară, în bucătărie, la cald. Dimineaţa, pune într-un castron ţaica şi bate-o cu zahărul, o lingură de făină şi apă călduţă, cât să faci o maia ca o smântână.
Las-o la crescut o oră, acoperită cu un şervet curat. Pune sarea în făină şi cerne-o în covată. Când a crescut maiaua pune-o peste făină, şi treptat apa şi untura topită, apoi frământă bine până se desprinde de pe mâini.
Dacă cere apă şi făină mai pune puţină. Lasă la crescut o oră, apoi formează turte, în palme, cât vrei de mari. Le pui la copt, pe ambele părţi, pe plită sau în tigaie de teflon, la foc potrivit, să nu se ardă, şi… gata cocuţele!
Pofta buna!