Turtite de cartofi cu ghimbir
PrinteazaTurtite de cartofi cu ghimbir din: cartofi, oua, ceapa, morcovi, varza rosie, lamaie, ghimbir, seminte de chimen, ulei, sare, piper, iaurt, usturoi.
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- două ouă
- o ceapă
- doi morcovi
- jumătate de varză roşie
- o lămîie
- o jumătate de linguriţă de ghimbir ras
- o portocală
- o linguriţă de seminţe de chimen
- ulei
- sare, piper
- făină
- iaurt gras
- usturoi
Mod de Preparare:
Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare.
Se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămîie, se presează cu o lingură ca să elimine apa şi se pun într-un castron.
Se adaugă jumătate din seminţele de chimen, sare, piper, ghimbir ras, ceapă tocată mărunt şi ouă.
Se amestecă, se formează turtite care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.
Varza roşie se spală, se toacă julien şi se pune într-un castron.
Se adaugă restul de seminţe de chimen, sarea, piperul, sucul de lămîie rămas, uleiul, portocala curăţată de coajă şi tăiată în bucăţi mici.
Se amestecă şi se serveşte alături de turtiţele de cartofi.
Turtite de cartofi cu ghimbir
Pofta buna!
O poza ar fi trebuit. O sa incerc totusi sa fac si eu niste turtite de cartofi.