Turtite cu crema de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de turtite cu crema de lamaie din: faina, unt, oua, lapte, zahar, zahar pudra, drojdie, lamaie si sare.
- 220 g faina
- 120 g unt topit si racit
- 4 oua
- 50 g unt
- 160 ml lapte cald
- 120 ml apa calda
- 1 lingurita cu zahar
- 75 g zahar pudra
- 2 plicuri cu drojdie uscata (7 g)
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, dizolva drojdie in putina apa. Adauga zaharul, amesteca bine si lasa cinci minute, cat sa inceapa drojdia sa lucreze. Toarna laptele, doua linguri cu unt si doua oua. Amesteca bine. Toarna faina in ploaie si un praf de sare. Amesteca pana devine compozitia spumoasa.
Acopera cu un servet curat si lasa la cald ca sa-si dubleze volumul (40-45 de minute). Unge cu unt o tigaie si pune o lingura cu compozitie. Daca ai un inel de copt, este minunat.
Cand aluatul incepe sa faca basicute, intoarce turtita pe pe partea cealalta si las-o 2-3 minute, pana se coace. Bate cele doua oua ramase cu zaharul pudra pana se dizolva. Adauga coaja rasa si sucul de lamaie, restul de unt topit si racorit.
Pune vasul vu crema la baie de aburi si tine pana se ingroasa. Lasa la racit si unge turtitele caldute.
Turtite cu crema de lamaie
Pofta buna!