Turtite cu ansoa si cu cartofi
PrinteazaTurtite cu ansoa si cu cartofi din: cartofi, ansoa, praz, oua, ardei, smantana, boia, sare, piper, patrunjel, ulei, praf de copt, faina, varza, otet, marar.
- 350 g cartofi egipteni
- 175 g fileuri de anşoa
- praz
- 4 ouă
- un ardei gras galben
- 100 g roşii cherry
- două linguri de smântână
- boia dulce
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de măsline
- praf de copt
- o lingură de făină
- varză albă
- oţet
- mărar
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă rece în care se adaugă o linguriţă de sare. Se fierb timp de zece minute, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie în rondele; subţiri şi se pun într-un castron. Un fir de praz se curăţă, se toaca mărunt şi se pune peste cartofi.
Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Ouăle se mixează cui puţină sare până când îşi dublează volumul. Se toarnă peste cartofi , se adaugă ardeiul tocat, smântână şi o jumătate de linguriţă de boia dulce.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă roşiile, pătrunjelul tocat, un vârf de cuţit de praf de copt şi fileurile de anşoa. Se pun două linguri de ulei de măsline, făina, se amestecă şi se toarnă din compoziţie într-o tavă de brioşe unsă cu ulei.
Se coc la foc mediu timp de 25- 30 de minute, se lasă să se răcească timp de cinci minute şi se servesc. Se servesc cu o salată de varză albă cu oţet, mărar, sare şi piper.
Poftă bună!