Turtite cu rozmarin si masline
PrinteazaTurtite cu rozmarin si masline din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei de masline, rozmarin, masline.
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 200 ml apa calda
- 2 3/4 cesti faina
- 1 lingurita sare
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura rozmarin uscat
- 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un capac si se lasa sa stea la cald circa 10 minute.
Intr-un vas mai mare se pun faina, sarea si rozmarinul, se adauga uleiul, amestecul de drojdie si restul de apa si se framanta un aluat ceva mai tare.
Se continua framantatul inca 10 minute pe planseta infainata, dupa care aluatul se pune intr-un castron uns cu putin ulei, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca la cald aproximativ 45 de minute.
Se-ncinge cuptorul la 210C si se ung cu ulei doua tavi dreptunghiulare de 32 x 28 cm.
Se mai framanta o data aluatul, se imparte in 8 parti si se intinde cu sucitorul fiecare parte, formand rotunduri plate, cu diametrul de 10 cm.
Se infig rondelele de masline in suprafata aluatului, se ung turtitele cu ulei si se baga la cuptor.
Se coc 10 minute, pana ce se rumenesc usor.
Pofta buna!