Turtite cu unt si migdale
PrinteazaTurtite cu unt si migdale din: unt, faina, migdale, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri.
- 250 g unt
- 300 g făină
- 250 g migdale
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- un praf sare
- 4 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Se stropesc migdalele cu puţină apă şi se lasă la cuptor, aproximativ 30 de minute. După ce s-au copt, se scot şi se lasă să se răcorească. Se păstrează câţiva sâmburi pentru ornat, iar restul se macină. Se rade lămâia pe răzătoarea mică.
Intr-un bol, se pun gălbenuşurile, se amestecă cu un praf de sare şi cu zahărul pudră. Se obţine o cremă spumoasă. în crema de gălbenuşuri, se adaugă untul moale, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Se omogenizează bine, apoi se pun migdalele şi făina cernută. Se amestecă uşor şi se obţine un aluat consistent. Se strânge într-o folie şi se bagă pentru câteva minute la frigider.
Se dă drumul la cuptor la 220°C, se scoate aluatul şi se întinde cu sucitorul pe planşetă. Formele se fac cu un pahar, apoi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ornează cu migdale întregi. După ce s-au copt, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr şi se servesc la ceai sau cafea.
Pofta buna!