Turtite de peste cu dressing de iaurt
PrinteazaTurtite de peste cu dressing de iaurt din: file de peste, oua, ceapa, marar, pesmet, usturoi, cartof, iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, marar.
- 600 g file de peste
- 2 oua
- 1 ceapa mica
- 1 legatura marar
- 2-3 linguri de pesmet
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof nefiert
dressing:
- 250 g iaurt
- 30 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- marar
Mod de preparare:
Curăţaţi fileurile de peşte de eventualele oscioare, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi dati-l prin maşina de tocat împreună cu ceapa, cartoful fiert şi usturoiul. Amestecaţi carnea de peşte cu mărarul tocat mărunt, pesmetul şi ouăle bătute, sare şi piper, după gust.
Amestecaţi bine ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă. Cu mâinile umede, formaţi turtite, treceţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le în unt până când capătă o culoare fumoasă. Scoateti-le pe şerveţele absorbante.
Pentru dressing, amestecaţi într-un bol iaurtul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, pătrunjelul tocat mărunt până la omogeni-zare. Acoperiţi cu o folie şi păstraţi la frigider până în momentul servirii.
Turtite de peste cu dressing de iaurt
Pofta buna!