Turtite de peste cu dressing de iaurt

Printeaza

Turtite de peste cu dressing de iaurt din: file de peste, oua, ceapa, marar, pesmet, usturoi, cartof, iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, marar.

Ingrediente:Turtite_de_peste_cu_dressing_de_iaurt

  • 600 g file de peste
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof nefiert

dressing:

  • 250 g iaurt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • marar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de peşte de eventualele oscioare, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi dati-l prin maşina de tocat împreună cu ceapa, cartoful fiert şi usturoiul. Amestecaţi carnea de peşte cu mărarul tocat mărunt, pesmetul şi ouăle bătute, sare şi piper, după gust.

Amestecaţi bine ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă. Cu mâinile umede, formaţi turtite, treceţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le în unt până când capătă o culoare fumoasă. Scoateti-le pe şerveţele absorbante.

Pentru dressing, amestecaţi într-un bol iaurtul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, pătrunjelul tocat mărunt până la omogeni-zare. Acoperiţi cu o folie şi păstraţi la frigider până în momentul servirii.

Turtite de peste cu dressing de iaurt

Turtite_de_peste_cu_dressing_de_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.