Turtite din cartofi cu pastarnac
PrinteazaTurtite din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac, faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline.
- 200 g cartofi
- o lingura de zeama de lamaie
- 400 g pastarnac
- un sfert de cana de faina
- o lingurita de praf de copt
- 2 oua batute
- 2 linguri de marar tocat
- o lingurita de sare
- piper dupa gust
- ulei de masline pentru prajit
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 250 grade Celsius. Radeti cartofii şi păstârnacul pe răzătoarea mare şi transferati-le într-un şervet. Impăturiţi şi stoarceti bine.
Transferaţi într-un bol şi adăugaţi zeamă de lămâie. Amestecaţi separat făina, praful de copt, sare, piper şi mărarul şi turnati-le peste legume, împreună cu ouăle bătute. Amestecaţi.
Incălziţi ulei într-o tigaie şi turnaţi câte o lingură din compoziţie. Intoarceti-le după 3-4 minute, când au devenit aurii. Mai tineti-le 3 minute şi scoateti-le pe un şervet de hârtie să se scurgă.
Turtite din cartofi cu pastarnac
Pofta buna!