Turtite din dovlecei
PrinteazaO reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper.
- 450 g dovlecei
- 75 g faina
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de minute la rece. între timp, puneţi făina într-un castron, adăugaţi gălbenuşul bătut şi uleiul şi 4-5 linguri apă. Ames¬tecaţi ingredientele până când obţineţi o compoziţie omogenă.
Lăsaţi amestecul 30 de minute la rece. Bateţi albuşurile spumă şi combinaţi într-un castron mai mare spuma de albuş cu amestecul de făină şi gălbenuş şi cu dovleceii raşi, bine storşi de zeama pe care au lăsat-o. Luaţi cu lingura din compoziţia omo¬genizată şi frigeţi în ulei încins turtiţele, pe amândouă părţile.
Scoateti-le pe şerveţele pentru a înlătura uleiul în exces. Păstraţi- le la cald până când terminaţi de prăjit toate turtiţele. Serviţi-le calde.
Turtite din dovlecei
Pofta buna!