Turtite cu dovleac
PrinteazaTurtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide.
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
- 1/2 lingurita scortisoara rasa fin
- 3 oua
- 50 g zahar
- 300 ml lapte
- 300 g miez fin de dovleac
- 3 linguri ulei
- sare
ornare:
- 150 g nuci fierte in miere
- 100 g stafide inmuiate in 75 ml rom
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu praful de copt, zahărul, scorţişoara, sarea. în alt vas amestecaţi laptele cu ouălele, uleiul şi miezul de dovleac şi turnaţi acest amestec peste făină. Omogenizaţi amestecul. Puneţi puţin ulei într-o tigaie şi când acesta se încălzeşte turnaţi câte o căniţă din compoziţia obţinută.
Coaceţi turtţele pe o parte şi alta, apoi scoateţi-le pe şervetele pentru a elimina grăsimea de prisos. Puneţi turtiţele într-un castron mai mare şi presăraţi-le cu nuci şi stafide.
Turtite cu dovleac
Pofta buna!
Nu am mancat pana acum turtite cu dovleac, cum snt, ce gust au?