Turtite cu dovleac

Printeaza

Turtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide.

Ingrediente:Turtite_cu_dovleac

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa fin
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 300 g miez fin de dovleac
  • 3 linguri ulei
  • sare

ornare:

  • 150 g nuci fierte in miere
  • 100 g stafide inmuiate in 75 ml rom

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu praful de copt, zahărul, scorţişoara, sarea. în alt vas amestecaţi laptele cu ouălele, uleiul şi miezul de dovleac şi turnaţi acest amestec peste făină. Omogenizaţi ames­tecul. Puneţi puţin ulei într-o tigaie şi când acesta se încălzeşte turnaţi câte o căniţă din compoziţia obţinută.

Coaceţi turtţele pe o parte şi alta, apoi scoateţi-le pe şervetele pentru a elimina grăsi­mea de prisos. Puneţi turtiţele într-un castron mai mare şi presăraţi-le cu nuci şi stafide.

Turtite cu dovleac

Turtite_cu_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat pana acum turtite cu dovleac, cum snt, ce gust au?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.