Turtite cu hrisca

Printeaza

Turtite cu hrisca din: praf de bautura cu soia, faina de hrisca, apa, coaja de portocala confiata, fulgi de migdale, nuci, stafide, cirese confiate, scortisoara si ciocolata amaruie.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri praf de bautura cu soia
  • 50 g faina de hrisca
  • 50 ml apa
  • 40 g coaja de portocala confiata
  • 30 g fulgi de migdale
  • 30 g nuci tocate
  • 50 g stafide
  • 30 g cirese confiate
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • 70 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Se amestecă praful de bău­tură cu soia cu făina de hrişcă. Se toarnă apă şi se amestecă terciul; se dă în clocot, apoi se lasă să se răcească.

Când s-a răcorit bine, se adaugă restul de ingrediente, în afară de cio­colată.

Se amestecă şi se scot biluţe de compoziţie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se presează puţin.

Se coc fursecurile 40-45 min., în cuptorul încins la 150 °C; apoi se stinge cuptorul şi se lasă să se usuce furse­curile înăuntru (sub suprave­ghere).

Se lasă să se răceas­că, apoi se ung cu ciocolată şi se lasă să se întărească.

 

Turtite cu hrisca

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.