Turtite de mălai cu cimbru si fasole

Printeaza

O reteta de turtite de malai cu cimbru si fasole din: faina, malai, apa, drojdie, fasole verde, pudra de scortisoara, unt, ardei capia, ardei iute, cimbru, sare, piper, ulei de floarea soarelui si sos de rosii picant

Ingrediente:Turtite de mălai cu cimbru si fasole

  • 150 g făină
  • 130 g mălai
  • 300 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 500 g fasole verde
  • 100 g migdale
  • pudră de scorţişoară
  • 100 g unt
  • un ardei capia
  • un ardei iute mic
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • sos de roşii picant

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se amestecă cu făină, mălail, sare şi piper după gust. Se adaugă o linguriţă cu cimbru tocat, se amestecă, iar aluatul obţinut se lasă să dospească la loc cald 30 de minute sau până când îşi dublează volumul.

Se ia cu lingura din compoziţie şi se prăjeşte în ulei încins. Se scot pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante ş-i se păstrează la cald. Fasolea verde se fierbe în apă cu sare 10 minute, se scurge şi se pune într-un castron.

Ardeii se taie mărunt, se prăjesc în untul încins, se adaugă fasolea fiartă şi se mai prăjesc cinci minute.

Se presară migdale feliate, sare, piper, scorţişoară şi cim­bru după gust. Se pun turtiţe pe pla­touri, se pune fasolea deasupra, se presară cu cimbru şi se servesc imediat. Se servesc ca atare sau cu un sos de roşii picant.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.