Turtite de mălai cu cimbru si fasole
PrinteazaO reteta de turtite de malai cu cimbru si fasole din: faina, malai, apa, drojdie, fasole verde, pudra de scortisoara, unt, ardei capia, ardei iute, cimbru, sare, piper, ulei de floarea soarelui si sos de rosii picant
- 150 g făină
- 130 g mălai
- 300 ml apă
- 15 g drojdie
- 500 g fasole verde
- 100 g migdale
- pudră de scorţişoară
- 100 g unt
- un ardei capia
- un ardei iute mic
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se amestecă cu făină, mălail, sare şi piper după gust. Se adaugă o linguriţă cu cimbru tocat, se amestecă, iar aluatul obţinut se lasă să dospească la loc cald 30 de minute sau până când îşi dublează volumul.
Se ia cu lingura din compoziţie şi se prăjeşte în ulei încins. Se scot pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante ş-i se păstrează la cald. Fasolea verde se fierbe în apă cu sare 10 minute, se scurge şi se pune într-un castron.
Ardeii se taie mărunt, se prăjesc în untul încins, se adaugă fasolea fiartă şi se mai prăjesc cinci minute.
Se presară migdale feliate, sare, piper, scorţişoară şi cimbru după gust. Se pun turtiţe pe platouri, se pune fasolea deasupra, se presară cu cimbru şi se servesc imediat. Se servesc ca atare sau cu un sos de roşii picant.
Poftă bună!