Turtite de naut cu ghimbir

Printeaza

Turtite de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi, naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper, pesmet, seminte de susan.

Ingrediente:Turtite_de_naut_cu_ghimbir

  • ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • o lingura de sos de soia
  • un catel de usturoi pisat
  • o cana de naut din conserva pisat cu furculita
  • 2 cepe verzi tocate
  • jumatate de lingura de ghimbir ras
  • o lingurita de ulei de susan
  • 2 oua batute
  • jumatate de lingurita de coriandru uscat
  • un sfert de cana de patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust
  • o cana de pesmet
  • o lingurita de seminte de susan

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.

Micşoraţi flacăra şi pdăugati sosul de soia şi usturoiul.

Amestecaţi şi mai tineti un minut pe foc. Intr-un bol, combinaţi năutul cu restul ingredientelor.

Modelaţi bilute de aluat şi aplatitati-le.

Dati-le la frigider jumătate de oră. Scoateti-le şi tăvăliti-le prin pesmet.

Incingeţi ulei în tigaie şi prăjiţi turtitele câte 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Serviţi cu iaurt gros.

Turtite de naut cu ghimbir

Turtite_de_naut_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele de naut cu soia

Chiftele de naut cu soia

Chiftele de naut cu soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe 15 minute, […]

Mancarica taraneasca

Mancarica cu naut si usturoi

Mancarica cu naut si usturoi din: zucchini, ceapa, ulei, naut, rosii, usturoi, condimente. Ingrediente: 1 bucată zucchini sau dovlecel 3 cepe 4 linguri ulei 1 conservă năut 2 conserve roşii 5-6 căţei de usturoi ienibahar condimente: cardamom, cumin, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, macis, ghimbir, ardei iute, seminţe de coriandru 1 linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.