Chiftele de naut cu soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe 15 minute, […]
Turtite de naut cu ghimbir
PrinteazaTurtite de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi, naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper, pesmet, seminte de susan.
- ulei de masline
- o ceapa tocata
- o lingura de sos de soia
- un catel de usturoi pisat
- o cana de naut din conserva pisat cu furculita
- 2 cepe verzi tocate
- jumatate de lingura de ghimbir ras
- o lingurita de ulei de susan
- 2 oua batute
- jumatate de lingurita de coriandru uscat
- un sfert de cana de patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
- o cana de pesmet
- o lingurita de seminte de susan
Mod de preparare:
Sotati ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.
Micşoraţi flacăra şi pdăugati sosul de soia şi usturoiul.
Amestecaţi şi mai tineti un minut pe foc. Intr-un bol, combinaţi năutul cu restul ingredientelor.
Modelaţi bilute de aluat şi aplatitati-le.
Dati-le la frigider jumătate de oră. Scoateti-le şi tăvăliti-le prin pesmet.
Incingeţi ulei în tigaie şi prăjiţi turtitele câte 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Serviţi cu iaurt gros.
Turtite de naut cu ghimbir
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancarica cu naut si usturoi
Mancarica cu naut si usturoi din: zucchini, ceapa, ulei, naut, rosii, usturoi, condimente. Ingrediente: 1 bucată zucchini sau dovlecel 3 cepe 4 linguri ulei 1 conservă năut 2 conserve roşii 5-6 căţei de usturoi ienibahar condimente: cardamom, cumin, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, macis, ghimbir, ardei iute, seminţe de coriandru 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!