Turtite

Printeaza

Turtite din: faina, malai, drojdie, sare, apa.Turtite

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 100 g mălai
  • 25 g droj­die
  • o linguriţă de sare
  • 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!)

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce alu­atul devine pufos, se mai frământă şi se formează turtiţele.

Se întin­de cu un sucitor o bucată de aluat şi i se dă o formă rotundă, cam cât o palmă. Se pune o tigaie de teflon pe aragaz şi se coc turtiţele, la foc mic, având grijă să nu se ardă şi să se coacă bine la mijloc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.