Tuslama cu burta de vita
PrinteazaTuslama cu burta de vita din: burta de vita, picioare de vaca, usturoi, sare, radacini de hrean.
- 1 kg burta de vita
- 1-2 picioare de vaca sau un rasol
- 1 captana de usturoi
- sare
- 2-3 radacini de hrean
Mod de preparare:
Cureţi burta de vită şi o speli bine. Pârleşti picioarele, apoi le speli şi, împreună cu burta, le pui ia fiert în apă rece. După primul clocot, scurgi apa şi speli atât burta, cât şi picioarele şi oala.
Tai burta in fasii, iar picioarele si rasolul le portionezi in 3-4 bucati si le pui din nou la fiert, in apa rece. Adaugi sare si dupa cateva clocote, iei spuma formata. Le lasi sa fiarba neintrerupt, la foc mic, timp de 5-6 ore. Ai grija sa adaugi de la inceput suficienta apa.
Cand burta este bine fiarta, o scoti si, dupa ce s-a zvantat putin, o tai in fasii mai mici; la fel procedezi cu rasoul sau carnea de pe picioarele fierte.
Le pui într-un vas adânc şi torni peste ele, prin strecurătoare, zeama în care au fiert organele. Le mai dai în câteva clocote, apoi iei vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit puţin, asezonezi preparatul cu mujdeiul de usturoi.
Pastrezi tuslamaua in frigider pe un platou si o portionezi. Cureti hreanul si il razi. Servesti portiile cu hrean proaspat ras.
Tuslama cu burta de vita
Pofta buna!