Uger de vaca pane
PrinteazaUger de vaca pane din: uger de vaca, ceapa, usturoi, piper, sare, dafin, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, oua, faina, pesmet.
- 800 g uger de vacă
- sare
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 80 g ţelină
- 1 legătură pătrunjel verde
- 100 g făină
- 3 ouă
- ulei pentru prăjit
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Ugerul se spală bine, apoi se îndepărtează pieliţa. Se opăreşte, după care se pune la fiert în apa rece. Se adaugă sarea, ceapa, usturoiul, foaia de dafin şi piperul.
Se curăţă zarzavaturile şi se introduc in oală. Se fierbe ugerul pe jumătate, după care se scoate din apă, se răceşte puţin, apoi se pune deasupra o greutate, pentru a presa.
După ce s-a răcit de tot, se taie felii. Acestea se sărează, se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc cu cartofi copţi în cuptor, presăraţi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!